Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Rock πινελιές

Μέσα στην όλη αυτή προσπάθεια υπήρξαν αρκετοί φίλοι που επέλεξαν rock ως κορυφαία ελληνικά τραγούδια (ή γενικά κάτι λίγο πιο indy σε σχέση με τα κλασσικά ελληνικά ακούσματα). Ήδη έχουμε φιλοξενήσει το τραγούδι "Γιορτή" του συγκροτήματος Τρύπες στις επιλογές του Παντελή και υπάρχουν κι άλλα που έδωσαν οι "ροκάδες" Νικήτες του Infobeto.
Ο nikitas επέλεξε στην πεντάδα του την "Ταξιδιάρα ψυχή" και πάλι από τις Τρύπες αλλά και ένα πιο ηλεκτρονικό κομμάτι των στέρεο νόβα, ένα πραγματικά καταπληκτικό τραγούδι.

Ταξιδιάρα ψυχή
ΤΡΥΠΕΣ



Νέα Ζωή 705
ΣΤΕΡΕΟΝΟΒΑ



Όμως κι ο άλλος Νικήτας του Forum επέλεξε πιο ροκ ακούσματα και μέσα στις επιλογές του ήταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι αδερφοί Κατσιμίχα αλλά και τα Υπόγεια Ρεύματα.

Του έρωτα
ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ



Μ' αρέσει να μη λέω πολλά
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ



Ο Μάνος (ΜΑΝ7) επέλεξε ένα rock καλλιτέχνη, ίσως τον πρώτο που έχει το δικαίωμα να φέρει αυτόν τον τίτλο στην Ελλάδα, αλλά σε ένα γλυκύτατο τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Αντρέα Θωμόπουλου.

Να μ' αγαπάς
ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ



Στα πλαίσια αυτά θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τη γνώμη μου σ΄αυτό το χώρο μουσικής. Νομίζω ότι οι Tρύπες δικαιούνται τον τίτλο του μεγαλύτερου ελληνικού rock συγκροτήματος. Μας έχουν δώσει καταπληκτικά τραγούδια. Ένα από αυτά είναι και το δικό μου αγαπημένο:


Το τρένο
ΤΡΥΠΕΣ



Πολύ σύντομα θ' ακολουθήσουν αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Συγκροτήματα, συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, τραγουδίστριες, όλοι θα παρελάσουν από το blog μας, προσπαθώντας τις περισσότερες φορές να βρίσκω live αποσπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου